Zirkon Taşı magmatik ve metamorfik kayalarda bulunan silikattan meydana gelen berrak ve saydam yapılı şifalı bir taştır. Renk çeşidi çok fazladır. Parıltılı mükemmel bir güzelliğe sahiptir. Yüksek enerji içermekle beraber tene temas ettiğinde negatif enerjiyi emer ve enerjisini gösterir. Sert bir yapıya sahiptir.
Zirkon Taşı ve Tarihi
Zirkon Taşının eski çağlarda bolluk ve bereket getirdiğine inanılırdı. Şifa için tercih edilen bu mükemmel taşa antik çağda sümbül denirdi. Deliliği iyileştirici ve zekayı kuvvetlendirici özelliğinden sıkça yararlanılmaktaydı. İlk olarak 1783’de keşfedilmiştir. Altın renkli anlamına gelen zorgun kelimesinden ismini almıştır. Sri Lanka maden kaynağı olarak bilinir. Myanmar, Kamboçya, Tanzanya, Tayland ve Vietnam’da da bulunmaktadır. Elmasın kardeşi olarak da bilinmektedir.
Zirkon Taşının renklerini inceleyecek olursak sarı, açık mavi, mavi, gri, yeşil, kırmızı, beyaz ve pembe rengi mevcuttur. Mavi ve şeffaf en nadir çıkarılanıdır. Mavi zirkona “yıldız taşı” da denir. Renksiz olanı ise en popüleridir. Güneş de kalırsa renginde ve özünde bozulma olur Kök ve sakral çakrayı uyarır dengede tutar. Koç, oğlak ve yay burçlarının uğurlu taşıdır. Göz hastalıklarından korur, kataraktı engeller ve optik sinirleri güçlendirir. Kan pıhtılaşmasını azaltır
Zirkon Taşını kullanan kişi de sevdiği kişinin ölmesiyle atamadığı üzüntü durumunda hissettiği duyguyu aşabilir. Zihinsel karışıklığı giderir.
Zirkon Taşının Faydaları
- Astım ve alerjiyi yatıştırır.
- Akciğer enfeksiyonları, soğuk algınlığı ve bronşit gibi solunum sisteminde yaşanan hastalıklarda tedavi edici özelliği vardır.
- Yine mide, bağırsak gibi sindirim sistemi hastalıklarında etkilidir.
- Regl döneminde oluşan ağrıları hafifletir.
- Renksiz zirkon diyabeti dengede tutar.
- Üreme problemlerini ortadan kaldırır.
- Kırmızı zirkon vücutta ki yaraları iyileştirir. Alerjik reaksiyonları hafifletir.
- Omurilikte oluşan sorunları giderir. Kırık kemiklerin hızlı kaynamasını sağlar.
- Vertigo da olan belirtileri azaltır.
- Uykusuzluk problemini çözer ve zinde kalmanızı sağlar.
- Enfeksiyonu azaltır.
- Cildi besler, çakraları açar ve birbirleriyle dengede olmalarını sağlar.
- Kilo aldırıcı özelliği vardır.
- Ülseri tedavi ederek oluşan şikayetleri azaltır.
- Yeşil renkli zirkon ise insana saadet, mutluluk verir.
Zirkon Taşı Nasıl Temizlenmelidir?
Zirkon Taşı kırılgan bir yapıya sahip olduğu için temizliği oldukça hassas olmalı. Kimyasallardan uzak tutulmalı ki gücünü ve enerjisini kaybetmesin. Çünkü kimyasal yapıda ki temizleyiciler taşın yapısına zarar verir. Yumuşak bir sabunla bastırılmadan hafif bir şekilde bezle temizlenmelidir. Negatif enerjisinden kurtulmak içinde su içinde bekleterek arındırmak mümkündür. Temizliği kadar saklama koşulu da önemli olan bu kıymetli taşı özel kutularda darbeye ve çizilmeye karşı koruyarak saklayabilirsiniz.
Zirkon Taşını sahtelerinden ayırt etme konusuna da değinelim. Kıymetli ve değerli bir taş olduğundan oldukça pahalıdır. Bu yüzden sahte olanlar ucuz olacağı için çok dikkatli olmak gerekir. Yine ısıtılarak renk değişimi olup olmayacağına yani üzerindeki boyanın yanarak dökülüp dökülmeyeceğine bakarak da anlayabilirsiniz. Küçük bir parçasını kırma işlemiyle iç ve dış renginde farklılık gözlemleyerek de ayırt etmek mümkün. Çünkü gerçek Zirkon Taşı iç ve dış katmanlarında aynı rengi yansıtır. Sahtesinde boya olacağı için farklılık gösterecektir.
“Zirkon Taşı Faydaları” üzerine bir yorum